Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

60's (Η εποχη που θα επρεπε να ζουσα)


60's.Η εποχη που οταν κουβαλουσες ενα ξυλο με 6 χορδες πανω ειχε σημασια,περα απο το να πηδας γκομενακια ειχε την χρησιμοτητα να γραφεις και μουσικη(και καλη μουσικη μαλιστα).
Η εποχη οπου ο γειτονας σου ελεγε καλημερα και αξιζε διαολε,σου εφτιαχνε την μερα,χαμογελαστος σκεφτοσουνα πως θα εκανες κατι που θα αλλαζε τον κοσμο,αραζες με φιλους σου και ακουγατε κατι πρωτογνωρο,ψυχεδελεια.
Ψυχεδελεια-ναι διαολε αυτο που σου δελεαζει την ψυχη,τοτε γινοτανε με τον αυθεντικο τροπο,δεν ειχε παρε το πολυεφε σου βαλτο μπροστα πατα ντιλει αστο ανοιχτο και παμε για καφε και οταν επιστρεψουμε θα ακουσουμε την 4757389 συχνοτητα της νοτας λα...2 αντε 3 πεταλακια ειχανε οι ανθρωποι,εναν καλο ενισχυτη και αρχιδια οσο δεν παει πανω στο οργανο,υπηρχε σεβασμος.
DRUGS-ναι ντρακς,εποχη του ελ εσ ντι,της απελευθερωσης,δεν ηξερες τι σημαινε χυλοπιτα τοτε,εμπαινες σε ενα δωματιο και γαμουσες,ετσι απλα,χωρις να ρωτας αν εχει facebook i msn για να καλυψεις την ανασφαλεια σου και την κοτα που κρυβεις μεσα σου.
Ντυσιμο-ξερανε να ντυνονται τοτε,οι γκομενες δεν γινοντουσαν τσιρκαβασικα καμια φορα δεν φοραγανε και τιποτα.
Μουσικη-150.000.000 μπαντες υπηρχανε διαβασα καπου..οι 149.000.000 χαθηκανε μετα τον πρωτο δισκο,η την πρωτη προβα.
Πηγαινες σε φεστιβαλ και δεν ειχε μαλακιες,ελεγες θα δω hendrix,doors,joplin,hefferson airplane,bob dylan,who και ολα αυτα σε ενα βραδυ μεσα..διαολε οι δασκαλοι,το απολυτο συμπαν της μουσικης...ολοι με ολιγες εξαιρεσεις ειχανε φωναρες τοτε,δεν τραγουδαγες τυχαια σε μπαντα και ας ησουνα η τελευταια γκομενα ψυχεδελου που ηξερες 2 ακορντα..
Κινημα-υπηρχε κινημα τοτε,αληθινο αγνο κινημα,ανθρωποι που ειχαν ιδεες και τις κανανε πραξεις,επανασταση θες εγινε,να σκοτωνεις πολιτικους που γαμαγανε την χωρα εγινε,ταινιες καλες γινανε,μουσικη εγινε,τα παντα γινανε.δεν υπηρχε δηθενια ουτε εγω ακουω joy division kai depeche mode kai eimai alternative esy den eisai kai loipes paparies,ολοι ητανε ανοιχτομυαλοι οχι αρχιδια οπως τωρα.
Το παραπανω κειμενο δεν λεει κατι που δεν ξερετε,απλα λεει αληθειες,χειριστες της κλικας και του φαινεσθαι γαμω σας που λεγανε και στην κυπρο..
Περιληψη-πραγματικα ητανε πολλα που θα μπορουσα να γραψω για την εποχη του 60 ομως θα κρατησω τα σημαντικοτερα,η ζωη ητανε καλυτερη τοτε,η μουσικη ητανε καλυτερη τοτε,η ελευθερια της εκφρασης ειχε πιο πολυ νοημα τοτε,ο ανθρωπος σαν ανθρωπος ητανε πιο ακομπλεξαριστος τοτε,υπηρχε πιο πολυ σεξ τοτε,τα κοριτσια ητανε πιο στυλατα τοτε,οι μπαντες ειχανε περισσοτερη ψυχη τοτε,γουσταρες την ζωη σου τοτε.
Υ.Γ-δεν εζησα την εποχη του 60 απλα μετα απο μια κουβεντα με εναν χιπι,εναν γνησιο χιπι της εποχης αποτυπωσα τα σημαντικοτερα.
Μπαντες για να καβλωσεις την ζωη σου και δισκοι που μεχρι σημερα δεν ξεπεραστηκαν-
1.jefferson airplane-surrealistic pillow
2,beatles-white album
3.gandalf-gandalf(kai as itan ta perissotera diaskeues tou tim hardin)
4.the united states of america-the united states of america
5.country joe and the fish-country joe and the fish
6.the doors-the doors
7.tim buckley-happy sad,goodbye and hello
8.edwards hand-edwards hand
9.hp lovecraft-i,ii,live may 68
10.ant trip ceremony-24 hours
11.ars nova-sunshine and shadows
12.arzachel-arzachel
13.beauregard ajax-deaf priscilla
14.british north american act-in the beginning
15.simon and garfunkel-sounds of silence
16.chocolate watchband-the inner mystique
17.chrysalis-definition
18.dino valente-dino valente
19.fallen angels-it's a long way down
20.flat earth society-waleeco
21....η συνεχεια στο part 2 toy afierwmatos







1 σχόλιο:

  1. Ποτέ δεν ήμουν υπέρ της ναρκωφιλοσοφίας. Καλοί οι επιστημονικοί πειραματισμοί αλλά την ακούω κι από μόνη μου, χωρίς βοήθεια από οργανική και μη χημεία. Ευχαριστώ.

    Είχε μιά αγνή εξωστρέφεια εκείνη η εποχή. Είχε χρώματα. Και είχε μυρωδιά και γεύση και άγγιγμα. Και διονυσιασμό που πολύ σου αρέσει. Ναι, είχε πολύ διονυσιασμό.

    Τουλάχιστον τώρα μπορώ να καταλάβω που σε είχα ξαναδεί ... Καλά περνούσαμε ;)

    Long Live Rock n Roll!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

RITUAL OF 1000 HIDDEN SUNS